Zorgverkering

Home ▶ Zorgverzekering

Vergoeding door zorgverzekeraars

In Nederland vergoeden een aantal zorgverzekeraars kuurreizen naar het buitenland. Echter, let wel op hiervoor dien je vaak aanvullend verzekerd te zijn, want vergoedingen uit het basispakket kent bijna geen enkele verzekeraar.

Vaak willen de verzekeraars die een kuurreis vergoeden een bewijs zien van een arts of specialist waaruit blijkt dat bijvoorbeeld reuma artritis of bechterew is vastgesteld. Dit bewijs stuurt u vervolgens op naar uw zorgverzekering, waarna zij zullen beoordelen of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

De bedragen die door een zorgverzekering voor een kuurreis worden vergoed verschillen aanzienlijk. De ene verzekeraar vergoedt één keer per jaar een kuur, terwijl andere verzekeraars om de twee jaar een kuurreis vergoeden. Ook zie je dat vaak een bepaald percentage van de kosten wordt vergoed.

Tevens hebben sommige zorgverzekeraars afspraken gemaakt met verschillende kuuroorden in het buitenland. Van belang is dat u navraagt bij uw eigen zorgverzekeraar of het kuuroord in aanmerking komt voor vergoeding.

Meer informatie aanvragen?

Heeft u vragen over de mogelijkheden of over een bestemming? Wilt uw weten welke kuren wij aanbevelen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.