Fysiotherapie

Home ▶ Kuren en therapieën ▶ Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie behandelt klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen met als doel de beweeglijkheid van het lichaam te bevorderen en vermindering van pijn. Bijvoorbeeld begeleide (medische) water- of grondgymnastiek in groepsverband, massage en tractie.

Massages en tractie dragen ook bij tot verbetering van de beweeglijkheid van het lichaam en vermindering van de pijn. Naast massages en tractie wordt bij fysiotherapeutische behandelingen ook vaak met een therapeutische lasertherapie gewerkt. De laser gebruikt zwakke laserstralen met een beperkte golflengte. Met lasertherapie treedt ook pijnverlichting op.

Hydrotherapie en fysiotherapie

Zowel bij de hydro- als bij de fysiotherapie worden verschillende soorten van mechanotherapie gebruikt. Bijvoorbeeld watsu is een ontspannende onderwatermassage techniek, om pijn in gewrichten en de rugwervels te verlichten. De manuele klassieke massage heeft als doel de bloeddoorstroming te verbeteren, de spieren te ontspannen, pijn te verlichten en het lichaam algemeen tot rust en ontspanning te brengen.
Belangrijke therapeutische methoden van mechanotherapie zijn manuele en mechanische lymfedrainage, klassieke manuele massages, voetreflex massage en TRU TRAC.

 

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een vorm van fysiotherapie en is een manuele techniek, geschikt om zwellingen te verminderen.

 

Mechanische lymfedrainage

Mechanische lymfedrainage is mechanische therapie die, door positieve druk op bepaalde delen van het lichaam uit te oefenen, het afvoeren van vochtophopingen in de intercellulaire ruimtes beinvloedt.

 

Klassieke manuele massage

De klassieke manuele massage heeft als doel de bloeddoorstroming te verbeteren, de spieren te ontspannen, pijn te verlichten en het lichaam algemeen tot rust en ontspanning te brengen.

 

Voetreflex massage

Voetrefelx massage is een massage techniek, die door druk en warmte toevoer op de signaalpunten in de voet blokkades in het lichaam opheft. Het doel is om het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. 

 

TRUC-TRAC

Met een speciaal toestel probeert men de rugwervels zacht te stretchen en te rekken. Zo worden de spieren en wervels gedeeltelijk ontspannen en de pijn in de rug en benen neemt af.

Meer informatie aanvragen?

Heeft u vragen over de mogelijkheden of over een bestemming? Wilt uw weten welke kuren wij aanbevelen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.