Kuren & therapieën

Een overzicht van alle kuren, therapieën en behandelingen. 

Home ▶ Kuren en therapieën

Overzicht van de kuurprogramma’s

Waar kunt u beter mijmeren over het leven dan in het zachte, luxueuze water van een kuuroord? Vandaag de dag vindt een groeiend aantal mensen hun weg naar kuuroorden van allerlei aard. Vermoeide spieren, botten en gewrichten hebben vaak baat bij professionele behandelingen in thermale baden, onderwatermassages, modderbaden, elektrotherapie of galvanische baden. Vita Sana biedt een grote keuze aan kuren, therapieën en behandelingen aan.

Of het nu gaat om de heilzame Hongaarse baden die u verspreid door het hele land uitnodigen om te kuren of om de prachtige art nouveau paleizen in Boedapest; de ontspannende en verkwikkende effecten van het warme water bieden voor elk wat wils.

Reumakuur / Balneokuur

Een reumakuur wordt ook wel een uitgebreide balneokuur genoemd en is geschikt voor mensen met reumatische aandoeningen: reumatoïde artritis, artrose, de ziekte van Bechterew, fibromyalgie, osteoporose, artritis psoriatica, jicht etc. 

Meer infomatie over reumakuren

 

Fysiotherapie

Fysiotherapie behandelt klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Massages en tractie dragen bij tot verbetering van de beweeglijkheid van het lichaam en vermindering van de pijn. Naast massages en tractie wordt bij fysiotherapeutische behandelingen ook vaak met een therapeutische lasertherapie gewerkt. De laser gebruikt zwakke laserstralen met een beperkte golflengte. Met lasertherapie treedt ook pijnverlichting op.

Meer infomatie over fysiotherapie

Thermotherapie

Thermotherapie bevordert de beweeglijkheid van gewrichten en spieren ter verlichting van pijn. Met modder en paraffine pakkingen en baden wordt chronische pijn in het bewegingssysteem verminderd. Door het verminderen van de spierspanning wordt de pijn verlicht. Fangotherapie, paraffine pakking, thermopak kriotherapie zijn enkele voorbeelden van thermotherapie.

Meer infomatie over thermotherapie

Therapeutisch ultrageluid

Bij de meeste behandelingen streeft men verbetering van de beweeglijkheid van gewrichten en spieren na, maar ook pijnverlichting is een belangrijk doel .

Therapeutisch ultrageluid zijn geluidsgolven die kunnen leiden tot een helende werking. Deze geluidsgolven hebben een frequentie die niet hoorbaar zijn. Ultrageluid dringt door tot in de kleinste cellen en moleculen in het lichaam en zorgt dat deze cellen en moleculen in beweging komen. Deze mechanische energie wordt in de weefsels omgezet in warmte. Dit heeft hetzelfde effect als een micromassage van dat weefsel.

Detox kuur

Voel je je futloos en mis je energie? Of heb je last van een opgeblazen gevoel of een onzuivere huid? Dan kan het tijd zijn voor een grote schoonmaak van je lichaam. Ontdek dan een detox kuur tijdens een detox vakantie.

Meer infomatie over detoxkuren

Meer informatie aanvragen?

Heeft u vragen over de mogelijkheden of over een bestemming? Wilt uw weten welke kuren wij aanbevelen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.