Héviz

Steden in Hongarije

Centrum van Eger in Hongarije

Grootste biologisch warmwater meer

Gelegen in het westen van Hongarije, op 6 km afstand van het Balatonmeer en 190 km van Boedapest ligt Hévíz. Het meer van Héviz is het grootste biologisch actieve warmwater meer van de wereld (4.4 hectare en 38 meter diep). Het warm water heeft een geneeskrachtige werking bij rehabilitatie maar werkt ook vooral preventief voor het behoud van de gezondheid.

Het is een mix van factoren die een steentje bijdragen: de water temperatuur, de radon als bestanddeel in het water, de lucht maar ook de modder. Daarom kuren hier veel mensen voor verschillende indicaties: degeneratieve verkalking van het bewegingsapparaat bijvoorbeeld artrose, ontstekingen aan de gewrichten bijvoorbeeld de ziekte van Bechterew, reumatische aandoeningen bijvoorbeeld weken delen reuma, metabole aandoeningen, huidaandoeningen, chronische gyneacologische aandoeningen, gewrichtsproblematiek, chronische pijn aan de perifere zenuwstelsel bijvoorbeeld neuropatische pijn.

Hévíz staat vooral bekend om het natuurlijke het thermaalbad, maar Héviz heeft veel meer te bieden.

 

Zicht op het thermaal meer van Heviz
Het Thermaal meer van Héviz in Hongarije
Het Thermaal meer van Héviz in Hongarije

Hotels in Héviz

Hévíz is met name bekend vanwege het natuurlijke thermaalbad. Maar er is veel meer te doen in de omgeving. Overnachten in Héviz is geen probleem. De accommodatie is uitstekend.

 

NaturMed hotel Carbona in Héviz

4* NaturMed hotel Carbona

NaturMed Hotel Carbona in Hévíz verwelkomt u het hele jaar door in een mediterrane omgeving met een prachtig belevenisbad met een wateroppervlak van 1000 vierkante meter, kamers met airconditioning, een thermaal bad dat de sfeer van de Romeinse tijd oproept, en talloze therapeutische behandelingen en wellness-opties.

Offerte aanvragen

Wilt u een reservering maken. Vraag dan nu direct een offerte aan.