Hajdúszoboszló

Steden in Hongarije

Het “Mekka van de Reumawereld”

Hajdúszoboszló bevindt zich in het noordoostelijke deel van Hongarije, 200 km van Budapest. Vanuit Budapest is Hajdúszoboszló via de snelweg gemakkelijk te bereiken. Dankzij het geneeskrachtige water, staat de stad bekend als het “Mekka van de Reumawereld”. Hajdúszoboszló kent een speciaal microklimaat met maar liefst 2000 zonuren per jaar.
Vandaag de dag is Hungarospa in Hajdúszoboszló het grootste en bekendste kuuroord in Hongarije. Hungarospa biedt haar gasten vele mogelijkheden zoals therapeutische baden, meerdere openlucht zwembaden en een Aqua Park. Aqua Park is het grootste zwemparadijs van Hongarije met meer dan 20 baden en meerdere glijbanen voor jong en oud.

Het thermale water

Het heilzame water wordt door de inwoners van deze stad ook wel “het vloeibare goud” genoemd. Jodium-, broom- en zoutwater dragen al 80 jaar lang bij aan de genezing van aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals bij reumapatiënten.
Het water heeft een temperatuur van 75 C en wordt van een diepte van 1100 meter opgepompt. Het bad heeft een speciaal microklimaat door de opstijgende waterdamp en de zilte vochtigheid van de lucht, draagt bij aan een snelle verbetering van de klachten. Naast mensen met problemen aan het bewegingsapparaat, hebben patiënten met gynaecologische, dermatologische of diverse andere aandoeningen ook baat bij deze heilzame thermale behandelingen.

Reizen vanuit Nederland

KLM vliegt vanaf Schiphol naar Budapest en vanaf Rotterdam Airport vliegt Transavia naar de Hongaarse hoofdstad. Sinds 1 december 2012, heeft u ook de mogelijkheid om met Wizz Air vanaf Airport Eindhoven naar Debrecen te vliegen. Per (mini)bus wordt u van het vliegveld opgehaald en bent u in 20 minuten in Hajdúszoboszló. Vanuit Budapest reist u per bus via de snelweg naar Hajdúszoboszló. Bij aankomst staat er in het hotel een welkomstdrankje voor u klaar.

Dronebeeld over Hajdúszoboszló en de thermen
Zicht over Hajdúszoboszló in Hongarije
Zicht op de thermen van Hajdúszoboszló

Hotels in Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló staat bekend om de thermale wateren en wordt ook wel het Mekka van de reuma genoemd genoemd. Vita Sana biedt bij de onderstaande hotels in Hajdúszoboszló de beste kuurprogramma’s aan. 

4* Hunguest Apollo Hotel

Het 4 sterren Hunguest Hotel Apollo ligt op ca. 600 m van het centrum van Hajdúszoboszló en biedt therapeutische en cosmetische behandelingen in een prachtige omgeving. 

4* Hunguest Hotel Béke

Het viersterren Hunguest Hotel Béke gelegen in Hajdúszoboszló beschikt over een grote spa met een binnenzwembad, een sauna en een fitnessruimte. Het hotel is gelegen in een mooie buurt van de stad.

4* Hunguest Hotel Aqua-Sol 

Het viersterren Hunguest Hotel Aqua-Sol is een wellnessresort, gelegen in het centrum van Hajdúszoboszló nabij het grootste medicinale kuuroord van Hongarije.

Offerte aanvragen

Wilt u een reservering maken. Vraag dan nu direct een offerte aan.