Eger

Steden in Hongarije

Centrum van Eger in Hongarije

Historie en gezondheid

130 km ten noordoosten van Boedapest, in een vallei tussen het Mátra- en het Bükk-gebergte, ligt het charmante stadje Eger. Eger is beroemd om zijn prachtige barokke gebouwen, de bekroonde wijnen en zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen. Sinds de 16e eeuw, dragen deze thermale baden van Eger bij aan het welbevinden van de lokale bevolking en bezoekers. Het gunstige effect van deze minerale bronnen op verschillende soorten ziekten en in het bijzonder voor reumatische aandoeningen, was al in het Turkse tijdperk bekend. De minerale bronnen van Eger liggen aan de zuidelijke voet van het Bükk-gebergte. Veel historische gebouwen, de 3e grootste basiliek van Hongarije, een Turkse Minaret en de historisch beroemde Eger kasteelruïne laten zien hoe rijk de geschiedenis van deze stad is.

Egerszalók

Een openlucht thermaalbad, dat vlakbij de stad Eger ligt. De bronnen bij Egerszalók leveren water van 68 graden. Het water komt uit de vulkanische Mátra bergen. Via watervallen van kalksteen bereikt het stomende thermaal water de baden en wordt in de volksmond “zout” genoemd. De waterval wordt daarom ook wel de “Zout Heuvel” genoemd. Het thermaalbad van Egerszalók bevindt zich in een driehoek van rust, groen en gezondheid. Het biedt een combinatie van traditie, comfort en authenticiteit. Egerszalók heeft zich vanaf 1248 geleidelijk aan ontwikkeld tussen de wijngaarden. De vallei van de beroemde wijnen biedt gastronomie en cultuur en is het hele jaar door een zeer aantrekkelijke locatie voor toeristen.

Het thermale water

De thermale baden van Eger en Egerszlók zijn rijk aan allerlei mineralen zoals calcium, magnesium, hydrocarbonaat, zwavel en radon. Het water van Egerszalók staat bekend om het geneeskrachtige zwavelwater, terwijl het water van Eger hogere radonconcen- traties bevat. Het badwater van zowel Eger als Egerszalók heeft een positieve werking op de pijn bij reuma. Dit positieve effect is goed voor lichaam en geest.

Reizen vanuit Nederland

Vanaf Schiphol vliegt u met KLM naar Budapest en vanaf Rotterdam Airport vliegt Transavia naar de Hongaarse hoofdstad. Wizz Air vliegt vanaf 1 december 2012, vanaf Eindhoven Airport naar Debrecen. Per (mini)bus wordt u van het vliegveld Debrecen of Budapest opgehaald en bent u in 1 uur en 45 minuten op de plaats van bestemming waar u met een welkomstdrankje wordt ontvangen.

Hotels in Eger

Eger is al een bezienswaardigheid. De vele Barokke gebouwen en de ligging nabij t Bükk-gebergte maakt Eger een ideale stad voor uw kuurbehandeling. Vita Sana biedt bij de onderstaande hotels in Eger de beste kuurprogramma’s aan.

3* Hunguest Hotel Florá

Het driesterren Hunguest Hotel Flóra ligt in het centrum van Eger naast de Turkse thermaal baden en de minerale bronnen. Het beschikt over een restaurant en biedt ook medische en wellnessbehandelingen.

Offerte aanvragen

Wilt u een reservering maken. Vraag dan nu direct een offerte aan.