Bükfürdő

Steden in Hongarije

Bukfurdo en Buk midden in de natuur

Midden in de natuur

In het westen van Hongarije ligt aan de voet van de Alpen, het werlvarende dorpje Bükfürdö in de Hongaarse provincie Vas. Het dorp is omgeven door een uitgestrekt natuurgebied met bossen, heuvels en bergen.

In Bükfürdö bevindt zich één van de meest actieve mineraalwaterbronnen van Midden-Europa. Dit heeft geleid tot de beroemde kuurbaden van Bükfürdö. Dit heilzame water met een temperatuur van 56 C wordt gewonnen op 1282 m diepte. Vanwege het hoge gehalte aan calcium, magnesium, hydrocarbonaat, kooldioxide en ijzer, kan het water gedronken worden maar ook gebruikt worden voor de baden/ therapieën. Naast het kuren, zullen ook golfers het hier naar hun zin hebben, want u treft hier één van de grootste golfbanen van Hongarije aan.

Het thermale water

Dit heilzame water met een temperatuur van 56 C wordt gewonnen op 1282 m diepte. Het behoort tot de groep van alkalische kalkhoudende, koolzuurhoudende wateren. Met het vrije koolzuurgehalte boven de 1000mg, voldoet het aan de internationale criteria voor koolzuurhoudende waterbronnen. Vanwege het hoge gehalte aan calcium, magnesium, hydrocarbonaat, kooldioxide en ijzer, kan het water gedronken worden maar ook gebruikt worden voor de baden/ therapieën.

Reizen vanuit Nederland naar Bükfürdő

KLM, Transavia Airlines en Austria Airlines vliegen dagelijks vanaf Schiphol en
Rotterdam Airport naar Wenen. Op het vliegveld in Wenen wordt u per (mini)bus
opgehaald en reist u in 1 uur 30 minuten naar Danubius Health Spa Resort Bük.

Nádasdy kasteel in Sárvár Hongarije
Nádasdy kasteel in Sárvár Hongarije
Een kerk in Bük Hongarije
Plein in Bük Hongarije

Hotels in Bükfürdő

Wil je naast je kuurprogramma ook rust, natuur en ruimte. Dan is een kuurreis naar Bükfürdő een echte aanrader. Omgeven door natuurparken biedt Bükfürdő de plaats om te ontspannen.

Daubius Hotel Bük

4* Danubius Health & Spa Resort Bük

Het viersterren Danubius Health Spa Resort ligt in het kuuroord Bük in West-Hongarije, en beschikt over een eigen spacentrum. Ook biedt het hotel tal van sportfaciliteiten, waaronder tennis- en squashbanen. Naast het hotel ligt een 18 holes golfbaan.

Offerte aanvragen

Wilt u een reservering maken. Vraag dan nu direct een offerte aan.