Bestemmingen in Hongarije

Hongarije staat bekend om de vele kuuroorden. Zoekt u rust en natuur, of juist de cultuur en en oudheid? Hongarije heeft van alles wat.

Kuuroorden in Hongarije

Boedapest

De Hongaarse hoofdstad is prachtig gelegen aan de Donau die dwars door de stad stroomt langs monumentale kaden met prachtige gebouwen zoals het neogotische parlementsgebouw, het beroemde Gellert hotel, paleizen en kerken.

Lees meer over Boedapest

Eger

130 km ten noordoosten van Boedapest, in een vallei tussen het Mátra- en het Bükk-gebergte, ligt het charmante stadje Eger. Eger is beroemd om zijn prachtige barokke gebouwen, de bekroonde wijnen en zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen.

Lees meer over Eger

Bükfürdő

In het westen van Hongarije ligt aan de voet van de Alpen, het werlvarende dorpje Bükfürdö in de Hongaarse provincie Vas. Het dorp is omgeven door een uitgestrekt natuurgebied met bossen, heuvels en bergen.

Lees meer over Bükfürdö

Hajdúszoboszló

 Dankzij het geneeskrachtige water, staat de stad bekend als het “Mekka van de Reumawereld”. Hajdúszoboszló kent een speciaal microklimaat met maar liefst 2000 zonuren per jaar.

Lees meer over Hajdúszoboszló

Sárvár

In de ongerepte natuur van het westen van Hongarije ligt het charmante stadje Sárvár. De “Koninklijke Tuinen” zijn rijk aan flora en een groot aantal dieren. Op de romantische wandelpaden door de “Koninklijke Tuinen” kunt u hier uitgebreid van genieten.

Lees meer over Sárvár

Hévíz

Gelegen in het westen van Hongarije, op 6 km afstand van het Balatonmeer en 190 km van Boedapest ligt Hévíz. Het meer van Héviz is het grootste biologisch actieve warmwater meer van de wereld.

Lees meer over Hévíz

Hotels in Hongarije

Hongarije is een kuurland bij uitstek. U vindt hier, verspreid over het land, vele kuurhotels. Wilt u meer weten over deze hotels en de kuurmogelijkheden?  

Boedapest

Sárvár

Hajdúszoboszló

Bükfürdő

Eger