Fango therapie

Fango therapie

Fango maakt o.m. spieren soepel , werkt ontgiftend en verlichtend bij gewrichtsaandoeningen of reumatische pijn en stimuleert de doorbloeding van de huid. Fango is vulkanisch poedervormig materiaal dat wordt gemengd met thermaalwater. Het resultaat is verwarmde modder met een temperatuur van 42 – 45 °C dat gebruikt wordt voor pakkingen of baden. Chronische pijn wordt met warmte bestreden. Zo worden de weefsels onder het warme modderpak langzaam en langdurig verwarmd. Deze fango behandelingen vinden plaats onder begeleiding van een arts en bestaan meestal uit fango pakkingen of baden. In bepaalde gevallen worden deze aangevuld met thermaalbaden met ozon en massages.

Paraffine pakking

Paraffine wordt tot op een hoge temperatuur verwarmd. In de warme paraffine worden de uiteinden van de ledematen ondergedompeld. Op kamertemperatuur stolt de paraffine en in gestolde vorm behoudt deze de warmte.

Thermopak
Speciale kussentjes worden met gel gevuld, verwarmd en op delen van lichaam geplaatst. Een bepaald gedeelte van het lichaam wordt zo verwarmd en de spieren ontspannen. zich Dit zorgt voor pijnvermindering en voor een betere bloedcirculatie.

Kriopak, kriotherapie
Voor therapeutische doeleinden worden ook koelingen gebruikt. Bepaalde delen van het lichaam worden sterk afgekoeld. Dit helpt bij acute ontstekingen en blessures de pijn te verlichten, gespannen spieren te ontspannen en zwellingen te verminderen.